Tuesday, September 24, 2013

It's About Love



It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

Masih Perlu



Bila ku buka mata
Rasa tak berdaya
Hadapi semua
Sejak hatiku luka

Mampukah ku menunggu
Bayangan dirimu
Atau biar berlalu
Hapus semua lelahku

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Aku perlu dirimu
Hiburkan siangku
Indahkan mimpiku
Ku ingin kau tahu

Oh sayang aku rindu
Ku cintai kamu
Peluklah diriku
Hangatkan seperti dulu

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Tuesday, February 5, 2013

SAYANG

assalammualaikum !

Ari ni de Bengkel untuk mempelajari Sistem baru Kat HQ (Ipoh). ya.. maknanya aku jugak la yang kena jadi "Cikgu" kat Pejabat aku untuk mengajar kakitangan aku sume ttg sistem baru ni. Asal sistem je mmg la aku tambahan pulak aku ni pentadbir dlm carta organisasi aku. Tapi xpe.. aku xmerungut.. aku xkisah pn sbb ni mmg tanggungjawab aku. Sebenarnya nak story yg time on the way nk ke Ipoh aku terdengar lagu Shae-Sayang.. best lirik die.. Jom terjah!



Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

[Ulang dari awal]

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
 
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu

psstt... special untuk Mr.F .. (^_^)

Thursday, January 31, 2013

Outstation at Tasik Banding, Grik Perak

Assalammualaikum,

31/01/2013 ari ni sebelum bertolak ke destinasi dah siap2 closing account..
Yeeepiii...Syoknye outstation! okeh 1st thing outstaion ni bukan sebab kursus, tp sebab ada mesyuarat Pelan Tindakan 2013. Ape? xpaham?? okeh2.. mesyuarat ni tentang perancangan/ strategi Pejabat aku sepanjang 2013 nie.. Kalau pada 2012, pejabat aku berada di tangga yg kedua daripada 30 pejabat2 RISDA lain. wahaha hebat an?? sasaran tahun ni berada di Tangga pertama! Okeh.. aku juge terlibat, kerja aku jd bertambah2.. Good aku sukeeee sanggaatt... Sasaran aku lak tahun ni nak kekalkan Pengurusan Aset Terbaik pejabat aku + nak tambah 1 lagi piala..iaitu... Pengurusan Kewangan Terbaik!! Aku xkire aku nak menang jugak. Sijil tu aku nak tayangkan kat Ruang pelanggan.. jadi tahun ni aku kena perkemaskan sume aspek supaya menang Kewangan Terbaik! Bangge2..huhu

Orang kata Tasik Banding ni cantik. aku xtau la.. sbb xpernah pergi..
Pastinya aku nak joint staff pejabat aku g memancing kat Tasik tu! dengan syarat nk pinjam joran die.. huhu
Yess.. Insya allah.. So pagi ni tgh tunggu Driver aku amek aku, sbb die p servis kenderaan pejabat. Aku kena g awal sbb aku nak usha tempat2 sana untuk meeting ni, kang pe2 aku jugak kena salahkan.. So aku nak mesyuarat ni berjalan dengan lancar,,huhuhu

OK BYE!



Friday, January 25, 2013

Selepas sebulan... ??

Assalammualaikum,

Mesti pelik an ape la "selepas sebulan" tu..ngeh3...
Sebenarnye aku ada misi yang terbaikk punye...wahaha
Aku nak menaikkan berat badan dalam masa sebulan!! Cayok2... haha
Macam2 bende aku hentam sekarang, sulu aku xmakan bende2 manis + berlemak/ santan ni..
Sekarang bende2 ni aku cari dulu! xpena2 la aku makan makanan berlemak/santan2 ni skang aku makan aje sama jugak dgn coklat2 ni.. aku mmg xmakan bende manis2 sbb nnt takot rosak gigi..hehe

Manisnyee !! Ngilu haku~

Santan - Kembang kempis tekak aku~

Aku harap misi aku berjaya selepas sebulan!!
Aku xkire aku nekad!
hehehe

BYE!




K.E.L.U

Berdebar rase.. ^_^

BYE!

Thursday, January 24, 2013

Ku Akui (Hafiz AF)

Assalammualaikum,

Mari kitew dengar lirik2 laru bagi Video dibawah. Ni lagu feveret aku.. huhu
Kadang2 aku de rase aku macam ni gak..haha *kadang2 je la ooi!*








Katakan padaku kekasih
Kesilapan yang pernah ku lakukan dulu
Ternyata aku yang harus di persalahkan
Ku akui

Aku leka dengan kerjayaku
Mengejar kekayaan di dunia ini
Betapa hancurnya hatimu laluinya
Ku akui


Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau di sisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku

Jangan jangan
Jangan ku ulangi lagi

Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau disisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace