Wednesday, December 14, 2011

" 3rd Giveaway By Yana "

Yeaaaaa!! Giveaway lagii!!!
*Psssttt.......1st time ni...uwaaa.... NAK CUBE JUGA! sile beri tunjuk ajar"
Selalu tgk kawan2 joint Giveaway, tp xpena try sbb xreti sangat la, tp kalau xcube sampai
bile-bile pun xtahu..hehe
Bile sebut pasal Giveaway kite dah terbayang hadiah yang menarik yang
bisa menggugurkan air mata macam  ni ..T_T
Sangat menarik ! tapi adakah diriku dikalangan mereka yang bertuah??







Yiihaaa!! Yeaaa....... camni ker??
Hah!! kepada kawan-kawanku lain2.. jom la kite joint Giveaway ni...
Mungkin anda salah satu jugak daripada pemenang...





OK!!

Semoga Berjaya Untuk Diriku..!!

Sunday, December 11, 2011

Ne-Yo - One In A Million

One In A Million
Jet setter
Go getter
Nothing better
Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the Boyz I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure nough your glow it makes your soul stand out from all the rest

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
Other boyz don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million boyz around but I don't see no one but you

Boyz you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular boyz
You don't give a damn about the loot
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
Other boyz don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million boyz around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Boyz  you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Diamond boyz
Only one in the world
Just one of a kind
He mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Boyz you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Boyz you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Thursday, December 1, 2011

Jom jadi budak Buku balik!

Assalammualaikum,
Ok, dah apply untuk sambung beljar.. sangat2 berminat
untuk amek course Perakaunan (degree) harap2 cukup Quota
untuk die panggil belajar.. kat UiTM Samarahan..
Harap2 dapatla...Aminnn.......

Ade cita-cita tersendiri,
Tidak terlalu tergesa2 mengejar cita-cita,
perlahan2 kita daki untuk sampai ke puncak OK!

lamenyer xupdated!!

Assalammualaikum...

Busy giler.. sbb tgh nak clearkan akaun B4 Closing ujung tahun...
Persiapan awal tu sangat penting..
kene ada perancangan awal..
fuh~ Moga dapat closing hujung tahun dengan baik macam tahun lepas!
Aminnn.......

Saturday, September 17, 2011

Bertudung VS Tak Bertudung

Assalammualaikum..
ari ni kite try tukar style..
Raya lagi?yup mmg masih dalam mood raya, tp de 1 story yg saye
nak kongsikan bsama2 anda..Marilah kita jadikan kisah ini sebagai
renungan buat kita bersama..




Bile bace Komen2 ni kan.. Rase tertanya2 sapekah "muslimah" itu..ingin
rasanya dijejaki..Manusia mmg byk berdalih namun manusia kalah dgn agama Allah swt..

Friday, September 16, 2011

Bile Sarawak Beraya ...

 ecece...konon2 feeling2 la kan...huhuhu
mesti pelik time ni bukn rayer pertama k, ni dah syawal ke berapa dah...tp style sini mreka wajib pakai baju kurung even sampai akhir syawal pun...
anyway mmg best! terase semangat raya!










Time ni kat laut kawasan kapal2 besar lalu.. cantiknyer!! saye suke!!









Assalammualaikum,
SELAMAT HARI RAYER!!
hehehe...masih lagi xhilang mood rayer..
mana taknya kat sini mmg kemeriahan sambutan raye mmg BEST!
sampai sekarang pun msih lagi dengan open house dan jemputan raya dari kawan2..
Kene pulak dgn kawan2 yg gila2 jugk.. hurmm..mmg kecoh lakan!

Gambar di atas diambil di Muara Tebas,Bako kuching Sarawak,
disini terletaknya kampung slh satu staff kami, mmg xcited sbb dekat dgn laut / pantai!!
Cantiknya!! berpeluang tgk kapal2 yg besar lalu, kirenyer kawasan laut dalam la..
Terima kasih kpd rakan kami tersebut! lauk sedap n 1 perjalanan yg xmenjemukn... ^^

Wednesday, August 31, 2011

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! Kali Ke-54


31 Ogos 1957

Assalammualaikum.
Ringkasnya..
Kita sebagai pemangkin di era baru ini hendaklah memastikan kita sentiasa dalam merdeka.
Banyak cara kita anak generasi baru ini dalam mempertahankan kemerdekaan:

1.  Kita pastikan tiada unsur2 negetif/barat yang memasuki otak/pemikiran anak2 muda sekarang.

2.  Analisis/berfikir semula setiap perkara yang telah berlaku di negara kita, kita perbaikinya.

3.  Bekerja dengan hati yang ikhlas bukan semata2 utk mengejar pangkat shj tapi
bekerjalah untuk kemajuan negara kita.

4.  Peringatkanlah anak2 muda sekarang tentang sejarah yg berlaku sehingga kita
mendapat kesenangan mcm sekarang.

5.  Pupuklah semangat cintakan negara kita janganlah tidak ambil pusing tentang
hal ehwal negara yang berlaku.

6.  Lontarkan idea/cadangan yang baik untuk kepentingan negara disaluran yang betul.

7.  Hormatilah lagu "Negaraku" dan bendera "Malaysia" jangan biarkan ianya dipijak2 dan dihina.

8.  Banggalah kita menjadi anak Malaysia.

9.  Perkenalkanlah negara kita di mata dunia.

10.Peliharalah maruah negara kita.

11.Jagalah marauah n harga diri kaum/bangsa melayu, jagalah hak-hak kita
sebagai bangsa melayu jangan biarkan ianya menjadi bangsa ke-2 di bumi Malaysia sendiri.

12.Jadilah bangsa yang memonopoli semua aspek termasuklah dari segi
pendidikan, ekonomi,politik, sosial (yang baik).

13.Jangan pentingkan diri sendiri, sama-samalah kita berganding bahu sebagai Bangsa Melayu!

14. Menasihatilah anak-anak melayu yang masih lalai dan leka.

15.Tunaikan tanggungjawab kita sebagai pemilih pemerintah negara, pilihlah
yang tepat dan mampu menjaga serta memimpin sesebuah negara.

MELAYU BOLEH!! 
SAYA ANAK MERDEKA!
MERDEKA!

Mencintaimu





Mencintaimu…
Hanya satu yang tak mungkin kembali ..Seumur hidupku..
Selamanya… setia menanti..
Walau dihati saja… Seluruh hidupku..
Selamanya… kau tetap milikku
Hanya satu yang tak pernah terjadi
Segalanya teramat berarti dihatiku selamanya
Mencintaimu… seumur hidupku
Selamanya… kau tetap milikku

Monday, August 29, 2011

Menu di akhir Ramadhan Lomang + Rondang Nogori


    1.Ikan Terubok + ikan Pekasam goreng cili
    2.Nasi Impit
    3.Lomang
    4.Rondang
    5.Ayam Masak  Lomak Cili Api

Blackcurant


Assalammualaikum..
Hari ini merupakan hari terakhir dalam Bulan Ramadhan..
Esok Raya, petang td Angah & kak Ngah telah pun menghantar Lomang ompek batang untuk di jadikan menu di pagi hari  raya..
Namun, oleh kerana ketidak sabaran kami melihat aje lomang itu tersadai di dapur,
lalu kami bolah lah 1 utk dimakan wahaha....

Esok lepas solat Raya,
Kami sekeluarga akan berangkat pulang ke kampung halaman di Kuala Pilah,
Oooo..Balik kampung...ooo Balik Kampung....Hati Girang... (^_^)

SELAMAT HARI RAYA!!

~R.E.N.U.N.G.A.N~




      

Jangan hancurkan kebahagiaan orang lain sebab satu saat nanti akan tiba orang 


lain yang akan menghancurkan kebahagiaan kamu. 



Jangan tinggalkan orang yang kamu cinta kerana seorang yang kamu 


suka, sebab  orang   yang kamu sayang itu akan tinggalkan kamu 


demi orang  yang  mereka cinta

~SEKIAN TERIMA KASIH~

Cinta itu iNdah


 Cinta itu adalah...


Tutup matamu sekejap dan dengarkan hatimu
Sayang datang dengan sendirinya bukan tanpa kata cinta
Dia mengalir di detak rindumu
Dia serasa dekat di bahumu
Karna cinta tak punya mata tapi punya hati
Ia bisa rasakan lewat alunan Puisi Romantis disambut Puisi cinta
Kau tak bisa rasakan sekarang, itu mungkin
Jangan sampai kau kehilangan dia ketika dia sudah pergi
Ucapkan cinta ketika dia ada
Bilang padanya ” akau butuh kamu”
Maka cintanya juga akan tumbuh
Perlahan dan berbunga
Angka cinta bukan rasa kasihan dan cinta perlu pengorbanan
Lahirnya Cinta tanpa imbalan
Lebih memberi tanpa mengambil
Aku adalah kecil
Hari ini hari yang paling tepat untuk ungkapkan ketulusan padanya.

Friday, August 26, 2011

Shopping Raye laa kite... ^^



Assalammualaikum,
Waahaha.... skang ni tgh ready untuk shopping Raye bersama adikku dan mak.. ^^
Konon2 xnak shoppingkan..alih2 terpaut dgn beberapa barangan di Sogo... mahal sket tp puas hati...^^
pas g sogo usha Galaxy Tab kat Pertama... *usha2 jerk* & tgk jacket idaman adiku di Butik Levi's Cun jugak jaket die..^^

Pastu gerak ke TAR untuk cuci mate.. xbeli pun kat sane melainkan singgah Mydin jap beli sabun wat bekalan time nak balik Kuching nanti...amek 2 kotak...wahaha
& beberapa barangan mandian untuk diletakkan di rumah kat KL.
Dalam kol 3 petang sampai la ke rumah, lama gak dr kol 9 pagi td..xleh lelame sbb nak tlg mak masak untuk juadah buke pose & mak nak ajar resepi baru die..Wowwweee....^^

Lapar lak rasenyer..ok nnt kite update lagi... ^^

Wednesday, August 24, 2011

OOooo...Balik kampung!


Assalammualaikum..
ari ni 24hb kan? esok 25hb kan? jadi apekah maksudnya??
hehehe...Alhamdulillah hari yang ditunggu telah tiba.
Tibalah masanya untuk pulang bercuti hari raya..
Tahun ni amek cuti seminggu jep..sbb nak jimat cuti utk perancangan di tahun depan.. ^^
Tapi kekadang rase menyesal lak amek cuti kejap jerk..sbb tgk kawan2 opis sume cuti lama sampai 2 minggu.. Hurm...xpela... bersusah2 kemudian bersenang2 kemudian.. ^^

Sebut balik sepatutnya nak balik 24hb tapi MAS xde tarikh tu termasuk dlm waiting listed lak..
Nak tunggu gak ker, kalo lambat melepas la.. nak tak nak lewatkan 25hb.. alhamdulilah ada lak time petang
Kol 4 petang... Nanti Cik Abg saye datang jemput..sayang awk!

Ok la nanti kite updated lagi yeh...  (^_^)

Monday, August 22, 2011

Selamat Menyambut Hari Rayer!!

Teringat time Kecik2 dulu

Assalammualaikum..
1...2...3....Alhamdulillah xsaba nak tunggu 25/8/2011 sbb??
Balik KL la beraya kat sane, N bertambah2 syukur lagi Raya tahun ini di anugerahkan nikmat kehidupan
yang bahagia,sihat tubuh badan,panjang umur kepada 2 org Ibu bapaku juga adik & abang2ku.. 
Alhamdulillah juge dianugerahkan kekasih hati.. (^_^)

Xsaba balik ni untuk berbuka pose dgn ahli keluarga juge kekasih hati... ^^
Mak & adik dah cop dah t nak g jenjalan same2 kat TAR.. katanya saje nak jenjalan cuci mata..ye ker tu nak jenjalan cuci mate jer...hahaha

Tahun ni xtahulah nak beli ape..
Baju? Kasut? Tudung? entahla.. sbb rasenyer nak beli baju dah de dah wat pe nak banyak2, kasut? elok lagi kat rumah tu, Tudung? wat pe lak baju xbeli tudung pun xder la kan.. Kuih raye? hurm..kite ni spesis xmakan kuih rayer, manis sangat rasanya..xelok untuk kesihatan, langsir? tahun ni raye kat Kampung watpe lak nak tukar langsir elok berseri2 jep lagi kat rumah tu.. Waa..... nak beli pe ni??
melainkan untuk adiku yang tersayang nak belikan pe die yang die nak raya tahun ni janji kene kuar same2 baru dapat..huhuhuu

Bab duit raye lak kite ni xde sedare yg kecik2 sume dah keje..
So xde la nak spend banyak mane pun untuk duit rayer tu..
Tapi pemikiran ni duk la ligat berpikir nak perhabes duit..hish2...
Jimat sket leh wat Kahwin... ^^

Okeh la..
Saye nak ucapkan selamat menyambut hari raya kepada rakan taulan
juga ahli keluarga sanak saudara... saya mohon ampun dari hujung rambut hingga hujung kaki
tersalah kata berbekas dihati...
saya hanya insan yang lemah yang sentiasa melakukan kesilapan...
SELAMAT HARI RAYA KAWAN2!!

Sunday, August 7, 2011

Berbuka Puasa di Bandar Kuching!

Bersama sahabatku.. Ina... tgh tunggu nasi goreng Pataya & Beef Black Pepper... ^^ Yummmy!



Yang ni lak kiri tu Farah, housemateku.. ^^ yang kanan tu Intan.. Mereka ni mude2 lagi dah jadi pensyarah u!


Salam!
Selamat Berpuasa!
Lapar memang lapa tp itulah puasa iaitu menahan diri daripada lapar & dahaga..
Segala bunyi kruukk..kriukkkk...krookk... tu banyakkanlah bersabar...
disamping menunaikan kewajipan, dapat juge merehatkan perut kite daripada bekerja..Tol x?
Anyway...teman2ku sekalian selamat berpuasa di Bulan Ramadhan yg mulia ini ya...
Kalau tidak keberatan jgn lupe g solat Terawih...

Saturday, August 6, 2011

Berjalan lagi laa kite!

 Pasar Filipina, Kota Kinabalu, Sabah

Hahaha... ni laa die... Pasar Filipina tempt khas utk bergambar..huhu

Salam
Seriyess...seronok keje sini...
Merata ler kite berjalan taw!
Gambar ni ni ambil semasa di Kota Kinabalu, Sabah..
Pad 21/7-24/7/11 ri tu... time ni ade Kursus Pengurusan Kewangan..BEST!! hehehe t wat lah kat tempat lain laks yer!!jgn lupe bubuh name sayep yer! Bersame2 saye tu adalah kak hani, die CC sayer... Seronok kan kite berjaln habes kat sane?! hehehe  Weeee......Xsaba laks tunggu next Kursus!

okeh2.....ni kat Pasar Filipina...
Memang banyak giler boleh dibeli wat makan n buah tangan..
Antaranya ikan masin,sotong,ikan n eh banyak la.. xterkire...
Tapi yang bestnyer kat sini boleh la kite beli barang2 macam gelang, brooch daripada Mutiara Asli.
Kalo pandai tawar dapat la murah.. kat kawasan sini berhampiran dengan laut! n leh jenjalan dengn family mahupun Cik Abg...hehehehe tapi xpe la xde rezeki untuk berjalan bersama-sama mereka kat sini..Insya Allah suatu hari nanti... ^^ ni dah kli ke-2 datang sini dulu bersama family... ^^ Insya Allah dengan Cik Abg laks nnt yeh...


Pantai yang diambil di KK tempoh hari..Seriyes gambar ni x di edit!! diulangi X diedit!!
Time ni rase terpukau dek keindahan pantainya...sangat2 cantik!!



Waktu ni dah hampir menjelang senja, laut semakin surut... ^^
BEST berjalan di tepi pantai bersama-sama kawan2...

Sebenarnyer banyak lagi gambar di ambil tp de kat HP kawan.. nnt sye upload lg yeh!!
Banyak gak tempt ri tu berjalan, pas habis kursus dlm kol 5 ptg tu trus salin pakaian nak p ronda2.
Terime ksih kat driver KK sebab banyak bersabar melayan kerenah kami! hahaha
Banyak songeh betol kami time tu, tp walopun dalam 4 hari jep kat sane kami dah dapat berjalan kat tempt2 yg pemes di ane... xpe t kite amek lg gambar kat kwan kiter yeh! 
Sekian dulu!! Daaaaaa

yummmy....! New Recipe to try!!

Seriyess menyelerekan!
XsabA nak try wat! bahan2 pun mudah untuk didapati!
pas dah wat akan di publish!

Saturday, July 30, 2011

Weeehuuuu! Kuih Raye lagi!


Assalammualaikum!
Hai kawan2!!Selamat menyambut Bulan Ramadhan!
Alhamdulillah saye masih diberikan umur serta kesihatan yang baik bagi menjalani ibadah pose pada tahun ini.
sebut Ramadhan jer orang mesti sibuk nak prepare kuih raye!
Weeeee..... cube tengok atas tu! Qute x?hihihi 
Sedap tau! .. 
blajar sendiri ni..
(^__^)

Wednesday, July 6, 2011

Bile Dinner Menjelma Lagi.. Weeee ^_*

 Sume dah Xsabar lagi untuk menghadiri Majlis Anugerah Cemerlang & Makan Malam Tahunan yang akan diadakan pada 8 Julai 2011! Mari kita saksikan nanti yeh!

Taaada.......!!



Gambar ni di ambil ketika reherseal, malam kang baru dinnernyer... dalam BZ2 tu sempat ler bergambar sket...huhu *camera pecah2*


haaa... mesti pelik dengn kaler2 hijau kan? ni bukan PAS or pe2 la... ni adalah pakaian KOIR kami..hehhe sangat hijau! time ni tgh tunggu Ketua Pengarah nak turun Hall selaku ketua dayang2 kene la pastikan segalanya teratur... ^^



Ni la Wife KP... sebelum balik kami sempatla bergambar... ^^




Siape itew????
Hahaha time ni tumpang rumah kawn, bersiap kat rumah die... Pas solat Asar kami pun berangkat
ke Pullman Hotel, Kuching

Jap nak amek gambar2 lg kat Desktop Opis.. ^^

Monday, June 27, 2011

1 kali 1 Bulan..HEEE


















Assalammualaikum!
HEEHEE....
time ni ari Sabtu agak2 pas Asar kami dah sampai pun kt tempat yang agak best untuk lepak + sejuk a.k.a Air cond!! Plan kami mengejar promotion produk Make Up Brand STAGE. huhu klasss u..
Antara Produk yg tgh promotion ri tu terdiri daripada Foundation, Lipstik, eye liner,blusher.
Niat di hati nak bli Foundation tp xjadi sbb nak budget sket kot2 la ade something yng lebih penting yang memerlukan duwet kan.tp ingat nak patah balik sane nak bli gak,setelah berfikir 2 hari...huhu

Setelah penat berjalan akhirnya kami singgah la makan kat Sugar Bun. Kat Sarawak ni dulu Sugar Bun adalah No:1 sbb time tu KFC tak masuk lagi..Now Sugar Bun ni nampak hidup disesetengah tempat jerk misalnya kat gambo atas2 nie..hehe Lunch agak sedap makan ikan goreng..laapooo..

Pas makan rase nak tgk wayang cerite seram, sebenarnyer saye xla pemberani sangat namun kengkawan nak tgk kite ikotkan jel.. hihi namun nasib kureng baik time yg da kol malam 8.30, so bile lak nak baliknyer..dibatalkan then bulan 7 ni dijangka akan tgk wayang balik sbb byk gak la cerite yg best2 akan ditayangkan, tak saba lak rasenyer..

Walopun penat berjalan namun Best bersama kengkawan sekalian..
Next 1 kali 1 bulan kite P lagi yeh kawan2!!

Thursday, April 14, 2011

CantiK kan PeLamiN nie!!!





Saturday, April 9, 2011

Hidup ini Hukum Karma


Assalammualaikum,
Hari ni rase nak wat topic yang seriyess sket..
hurm..nak  mula dr mana ya..

Kesimpulannya lah terus,Setiap keperitan, dugaan, halangan, mencengkam jiwa, fitnah , cacian ,
kedengkian,kecemburuan dari masyarakat n seangkatan dengannya aku selalu tersenyum didalam hati..
Pada aku, ini adalah ujian yg Allah berikan pada aku, agar menjadikan aku seorang insan yang lebih baik,dan aku yakin dengan Qada & Qadar yg Allah berikan yang aku menjadikan ianya 1 pegangan hidup, 
"Setiap Yang Berlaku Adalah Hukum Karma" Apa yang dilakukan oleh orang len kepada aku sekarang,
1 masa nanti orang itu  akan kena balik & lebih teruk.

Kita hidup dalam pusingan Roda, hari ni kita di atas sok2 kita akan berada di bawahpula.Hari ini kita Ganggu Hubungan orang, Esok2 orang len akan ganggu hubungan Korang balik & lebih teruk dr tu.

Aku bercakap daripada pengalaman hidup sepanjang 23 tahun ini. Segala fitnah,
bohongan yang dileparkan ke atas ku bertubi2 akhirnya terbongkar dengan 1 kebenaran
berkat dengan kesabaran aku n keyakinan ku pada Qada & Qadar dari Illahi.
Di kala itu akurasakan Allah SWT menyayangi aku.."Ya Allah.. Aku sangat bersyukur dan berterima kasih, kau mendengar rintihan jiwaku Ya Allah"

Aku ingin tekan kan pada masyarakat diluar sana,
Jagalah dengan apa yang kamu ada.. Jangan menggangu kehidupan orang lain,
Bersyukurlah dengan apa yang kamu perolehi sekarang & terimalah seadanya.
Biarkan orang lain berbahagia dengan kehidupan mereka janganlah mengganggu
Kain Orang lain.Kita manusia mmg xsempurna, janganlah kamu rasakan diri kamu
cukup sempurnaberbanding orang lain sehinggakan timbullah titik hitam dihati kamu
yang diberi namasejenis penyakit "dengki", "cemburu".Sesungguhnya melalui pengalamanku adalah amat dasyat penyakit ini.Allahuakbar2

"Ya Allah..Terima Kasih kerana memberikan aku kehidupan yang ini, Aku bersyukur kerna kau mendengar rintihan hambamu ini dikala kesusahan datang menimpa bertubi2..Ya Allah.. Ujian yan kau berikan kepada aku akan ku cuba laluinya sebaiknya..Kerna aku percaya ada kebaikan yang kau ingin berikan kepada ku"

Aku pernah perhatikan kehidupan seseorang,
Mengapa kita perlu menyalahkan kesalahan orang lain?
Sedangkan diri sendiri juga lakukan kesalahan itu?
Setiap yang berlaku ibarat Roda, Si A membuat Kesilapan ABC,
Si B menyalahkan Si A kerana lakukan kesalahan ABC,
tapi sedar tak sedar Si B juga melakukan 
kesalahan ABC. Jikalau kita tidak ingin kesalahan ABC
berlaku kita hentikan sikap kesalahan ABC 
dari diri kita sendiri dulu. Hidup ini Hukum Karma, Kita buat jahat kat
orang hari ini, sok2 orang len wat jahat kat kita balik.
 Jadi sedarlah apa yang aku maksudkan ini. Jika kita xnak kesalahan ABC berlaku, 
kita hentikannya dari diri sendiri dulu.

Hentikan rasa hitam dihati kita, buang jauh2 dengki, cemburu, jaga Kain Orang, ganggu hubungan orang,
fitnah, bohong , putar belit, talam 2 muka, simpanlah rahsia yang telah diamanahkan itu.
Belajarlah menjaga kehidupan orang lain.
~SEKIAN~

Saturday, April 2, 2011

~Memenuhi aktiviti di hujung minggu!~

~Program Sejiwa Senada - Perasmian~

Assalammualaikum!

Hai lamenyer xupdated blog ku ini...
Wow! happynyer gambar diatas! hahaha puji sendiri..
Time ni ari sabtu, besenyer kalo x ke opis diriku ini akan berada di rumah sepenuh masa kalo diajak kuar jenjalan baru kuar bsama sahabatku Cik Samarahan.

Perghh.....panas terik tol lah..rase terbakar je badan ni..
tp dek kerana tanggungjawabnyer pasal daku rela hati pergi menjengah 
Majlis Perasmian Sejiwa Senada ini.Yang Bestnyer bsama rakan-rakan yang happening ini cume kekurangan sahabat saye seorang lagi Cik Samarahan, Tp xpe kerana die ada tanggungjawab pergi berkursus 
*Argh!nama ku tak dibenarkan pergi..Cis!* .

Punyerla lame ucapannyer...panasnyer rase, kaki dah xsabar nak bgerak jenjalan kat booth lain-lain Jabatan Kerajaan kat luar sane. Akhirnya hampir kol 12 tamat sudah ucapannya.Yeaaa..Jom cepat kuar dr sini..
Jalan punyer jalan singgah ler kat Booth SPRM.. ade la uncle yg jage booth tu die pelawa jengah booth die, nak aje daku bertanya soalan paling Laser time tu.. "Bang...ada kerja kosong tak?" hahaha
Malangnya tak terkeluar lak soalan tu, time tu dah simpan siap2 dah Tag nama jabatan yg tgantung dileher ku ini kang xpasai2 buruk pula nama Jabatan tempat ku bekerja..hihihihi Dulu dapat keje SPA xnak..
Hahahhaa nak sangat wat keje Akaun..skang amek..duk la kamu kat seberang laut tu..hihi
Anyway..I'm happy to be here ok!! Yeepiii Best2!

Singgah pula ke booth Jabatan Pelancongan..
Cik Siti mmg pantang jumpe item2 jualan pasaran..kompem benti singgah utk perhabes duit.. hoho
daku & azie lak sibuk "shopping Pamplet" hahhaha
Ntah bile la nak baca.. "uii Azieee Bace ker?" amek pamplet dah mcm nak berniaga dah...kui3
 Cik Liza lak mmg suke menyinggah di booth2 yg de kat sane sampai hilang2 lah xjumpe die di tengah2 org ramai tu..seb bek daku agak tinggi ,skali angkat tangan je die dah nampak lokasi kami..
hahahha Kelakar betullah!

Lastly kami p ler Booth Jabatan Kami.Sesungguhnya daku sangat berbangga melihat kemegahan Booth kami disana.Penat lelah berpanas & pembelian selipar RM7 ku berbaloi jugep!sesungguhnya saya sgt bersyukur dapat bkerja disini..

Kengkawan sume..JOM lah meluangkan masa dihujung minggu dgn aktiviti yang berfaedah yep!
Daaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Friday, February 18, 2011

~Mari makan-makan!!

~Steamboat~

~Beef Steak~
~Char Keow Teow~
~Kentang Goreng~
~Laksa~
~Mee Goreng~
~Ais Krim~
~Air Buahan~

~Tom Yam~

Assalammualaikum wbrt,
hai kawan2 terliuq tak?
hehehehehe
saje je tunjuk gambar2 yg colourful!! 
hahahah
bye2!!

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace