Thursday, February 10, 2011

~i LoVe KuChiNg ~

~"Jantung Sarawak" korang kalo datang sini jgn la luper dtg bgambar sini yeh, kalo tak, xsah weh..~

Assalammualaikum kepada kawan-kawan sekalian,
hah... nak stoly moly sket la pengalamanku ketika ditugaskan & ditempatkan di Sarawak.
" Makk aihh..Jauhnya!!!" tulah keluhan yang bese saye dgr bile org tanya kat mana keje..kalo leh saye tak nak jawab leh tak??sbb dah taw pe jawapan korang! 

Actually tak pena mintak pun nak keje sejauh camni, tp dah rezeki ku tercatat disini pe nak dikato weh.. adehh.. Terima dgn Redha sajelah pada tu,memandangkan Jawatan yang di Offer ini agak menggugat imanku pada ketika itu..hehehe ~I LOVE MY JOB~

Pada awalnya agak temanggu2 gakla bile sampai kat sini, sumenyer baru pada saye, dari segi budaya, makanan & Life style kat sini.Paling penting dimana tempat untuk ku mereleaskan tension?Dimana tempat Shopping Complex, Dimana tempat jual baju2, tudung,tempat makan yg best & len2.
Pada awalnya pemikiranku agak negetif pada Sarawak, iaitu Sarawak tak maju,xmembangun lagi,xde sume tempat yangku inginkan. Namun, setelah diteliti....Wah!!BEST!! saya dah jumpe sume tempat2 itew...Yeeehaaaa!! Best sangat!! Cool..Rugi la sape tak dtg keje sini, Gaji dah le banyak 
*makan xhabes wooo*, pengalaman yg mampu dikutip, disamping BERDIKARI & berdiri di kaki sendiri akan mengajar sesape yg nak dtg kerja disini, sesape yg mampu...SILAKAN...
Kami sangat mengalu2kan kedatangan ANDA! (^_^)

Okeh kalo diperhatikan dalam gambar tu merupakan sejawatan dengan saye bertempat di Samarahan, 
*kalo nak di ikotkan Geografi la kedudukan Samrahan-Kuching xla jauh dalam 45 minit jerk, Kuching-Sibu kenderaan Darat 7 jam, Kuching-Miri 10jam..hahaha nek kematu la duduk dlm kete..*
hahaha kami mmg kami melepak serta kaki Holiday kat sini. Ajak je bile kompem ON ajerk!
Karaoke, Shopping,makan/minum, release tension, g holiday mmg On jerk kami nie.. (^_^) berkongsi minat yg same.. (^_^) cayalah...

Best duduk sini cume beselah kalo datang time hangin nak menentu tu mulelah masing2 mengiauw nak balik semenanjung X-specially bile time keje yg Standartlah Ketua Unit kene Tanggung kan..hahaha Paham2 jelah...hehehe Time tu je la kami mengiaw nak Balik Semenanjung lah, nak tukar la ape la..HAHAHA macam-macam bile diingatkan gelagat masing2.. 

~Anyway memang seronok kat sini, xcaya datanglah sini (^_^)~

2 RakaN SayE:

Embun Malam said...

comel je blog nie... heheee... i love KUCHING... i born i live n insya ALLAH will die here...

Mis iQa (^_^) said...

hahaha..akhirnya berjaya juge ku post a comment..iqa seronok duduk sini..(^_^)

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace