Saturday, February 12, 2011

~Mari Memasak Bersama Dapur Holistik~

~Mari Memasak Bersama Dapur Holistik~

Assalammualaikum wbrt,
Tetibe teringat lak Rancangan Masak Bersama Chef Wan..Haha
Okeh2.. Kalo kawan2 nak taw, Video ini diambil pada 11/2/2010, Jumaat dalam kul 1.00 ptg camtu,
Pada waktu ini ada 2 org Penasihat Pakar Pemakanan ada wat sedikit 
Demonstrasi Masakan di Pantry di Pejabat kami.
Meriah sungguh rasenyer time tu, rase macam kenduri kawen lak,
masing-masing busy potong bawang la, ayam la ikan la n len2.
Bahan sume kami kongsi2, berat sama dipikul ringan same dijinjing kan?

Okeh, saye nak beritahu kat sini Periuk yang digunakan adalah telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan & disyorkan oleh pesakit Strok, namun menjadi bukan 1 kesalahan periuk ini digunakan dalam masakan harian kerana periuk ini mampu mengekalkan khasiat makanan tanpa membunuh khasiat yg terkandung dlm bahan mentah contohnya protein (ikan/daging & len2) vitamin2 dan len2.
Periuk ini sangat sesuai untuk mereka yang ingin SLIM kerana dgn cara tertentu contohnya nak masak ayam, di dalam ayam ada minyak/lemak ayam yg kita tak nampak, dengan penggunaan periuk ini mampu mengasingkan minyak lemak drp bahan mentah bkenaan, saye dah saksikan sendiri mmg betul. jadi xmustahillah jika leh SLIM dibuatnya!

Mari kta saksikan secara LIVE!!

~Nasi Goreng Kantonis Holistik~

Cool! ns goreng nikan kawan2 xletak minyak langsung!xperlu bahan perasa! anda akan dapat rase garam semulajadi drp bahan2 spt ayam yg dimasukkan sekali dlm ns goreng nih! sedap XTERKATA!


~xyah letak minyak!!~

kalo kawan2 nk taw yam ni juz diletakkan begitu je dlm periuk ni tanpa letak minyak,
tutup dlm 45minit leh dimakan,cepatkan?
bile kite bukak periuk ni, bahagian bawah tu akan penuh gn minyak/lemak2 
ayam yg myebabkan bdn kite over lemak n kolestrol.


 ~SIAP!Ayam Panggang Holistik~

Bile makan terasa jus asli ayam nie..Wow..siyess mmg sedap!


~yang ni doh nak wat roti-MMG SEDAP !! -xyah bakar dlm oven 
pun paling penting zat2nya tak terhapus~

oH nO!! Roti yg menjadi igauan diriku & sahabat2ku..Cicah dgn sambal,sedapnyer!!

~ikan tongkol goreng & bakar~

kalo anda nak taw time ikan ni digoreng xgune minyak pun juz tutup jerk periuk tu,
 bukak n terbalik2kan je spy atas bawah masak, bende yg bkilat2 tu jgn salah paham,
 tu bukan minyak tapi jus asli/semulajadi dr ikan tu keluar, 
Jus ni la yg badan kita sepatutnya ambil, kalo kwn2 pasan kalo  
kat kedai ikan camni bile kite beli utk mkn tgahari tu dah keras + kering kontangkan?? 
Sbb dah terhapus khasiatnya. kirenyer kite mkn sekadar 
nmpk fizikal je la sayur greng, ikan n len2
 tetapi khasiatnya xder.

JENG..JENG..JENG
Mesti nak taw kan camne ruper Periuk Holistik yang diperkatakan tu!



~Ni Packaging die~

~ni Periuk Holistik tu + set2 lain~

~Panduan Pengambilan Makanan yg Sihat~

~Buku Panduan Resipi Sihat~

~Saye bukanlah peniaga tapi just untuk kongsi sesuatu yg baik utk kita semua~

2 RakaN SayE:

Embun Malam said...

mcm kenal je... heheee...

Mis iQa (^_^) said...

hahahhaa...pinjam jerk! HAHAHA ^^

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace