Friday, February 11, 2011

~PeNgaRaNg JaNtuNg ~

~Viva Elite KesayanganKu..SerVis Kali Pertame~

hai! Assalammualaikum..ari ni Jumaat yang Best!Sbb sok Cuti! Weee.....
Skang Kul 1.30ptg , Lunch Time nie mmg opis lenggang..borink sunyi jer,
Actually malas nak kuar makan sbb kat Belakang pantry tu ade demonstrasi masakan 
Gune Periuk Holistik RM1300.. Wow!Mahalkan?hehe Tapi agak berfaedah & tak rugi sebenarnya sbb periuk tu dapat mengekalkan khasiat semulajadi makanan.heheehe Cop! dah lari topic
........

Okeh..kete "terbang" atas tu sebenarnya terjadi sebegitu sbb merupakan servis kali pertama,
maklumlah dah lebih 3 bulan gune & lebih 1000km laks tu,so ne la servis kalo tak kang "Tak Sihat" kerete kesayanganku itew..hehehe Tak mahal la kene time tu de la dlm RM95.00 camtu,,
*kalo xsilaplah..Lupe lak, t tgk resit balik* hehehe kalo nak diceritekan selepas servis tu perghh..sedap giler la bawak..Smooth jerk! so xsaba nak servis kali ke-2 nnt..Acctly dah g dah pun..haha 
lambat updated jerk..haha kene la dlm RM65.00..huhuu 

Actually saye rase Gune Viva ni agak jimat sgt2 la minyak! Kalo nak hang out tu xrisau sgt la bile sebut bab minyak,lebih2 lagi Isi minyak kat Shell...Pergghh...Siyesss mmg "Lebih Kilometer!" 
Try la kalo nak taw perbezaannya!Sbb dulu dah pena try dah isi minyak kat Petronas, tapi saye pasan cepat turun bar tu, or mybe depends on cara pemanduan kite gak kan..kan...(^_^)

Start beli kete bulan 8/2010 n until now 1/2011..Alhamdulillah..
saye ingat pas ni nak beli moto lak..saye minat Moto Ego (PINK) *Wat Koleksi*  hahaha
Dah pena survey harga motor tu..Okehla..Insya Allah... (^_^) doakan ye kengkawan..

Panggilan manje Viva ku ini adalah "Si Puteh" huhu... 
Putehlah peneman disaat kebosanan yang tak terhingga, normally weekend mmg xduduk rumah, 
kalo tak hang out dgn kengkawan  g shopping or tgk wayang.. (^_^)
Bile bercerite bab Pulang Bercuti di semenanjung, 
Aduhh..RINDU sgt2 la dgn putehku..HAHA *Over laks*
kalo rajin mmg weekend jerk saye akan cuci kerete sendiri, & paling malas pun g hantar je cuci
hah! lagi senang kene la dlm RM8.00 kedai cuci kete depan opis jerk! 
Balik keje kekadang tu trus hantar cuci (^_^)

Opss!! nak kat kol 2petang.. lagi 15 minit saye ne masuk keje balik! 

~okeh la.. Saye Bsyukur dgn setiap kemudahan & 
rezeki dgn Allah SWT kurniakan pada saya.. Alhamdulillah~

0 RakaN SayE:

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace