Sunday, February 13, 2011

~SaNgat MenYeNtuh PeRAsAaN~

~Best GilER-Nanges2 bace!~


Assalammualaikum wbrt,
Uhuk...uhuk...uhukk.. T_T
hari ni saya nak berkongsi tentang 1 novel yang saye pinjam drpada kakak teman serumah saye.
Pada mulenyer saye nie dah kat 2 hari nampak novel nie, tapi malas nak amek
sbb skali start kompem sanggup xmakan xtdo untuk membaca Novel.
Tapi semalam saje2 je la bace 1 page, alamak...ni yg malas ni..terus lekat!
Baca punyer baca dah jatuh cinta pada kisah Novel nie..
Uhuk!uhuk! sedihhh.....nangis2 bace..uhk..uhuk...

Sinopsis ceritenyer begini.
Seorg lelaki yang agak loaded & ahli keluarga Dato' juga kaya
dgn Ketampanannya,Playboy bernama Syed Aizril & seorang gadis kampung yang manis dan cantik semulajadi & pegangan agama yg teguh bernama Aleya. Belajar di 1 Universiti luar negara di UK.Masing2 sebenarnya dah pun menyimpan hati/Cinta antara 1 sama lain dek kerana si jejaka tersebut telah di"Brain Wash" oleh ahli keluarga bahawa Gadis kampung memang mmg ske mengambil kesempatan pada orang kaya sehingga mengikis hrta orang kaya walhal tidaklah benar2 cinta pada org kaya tersebut.

Aleya Gadis yang bijaksana dizaman belajar manakala Syed Aizril hanya berharap
 pada rupa  kaya dgn bfikir mampu dapatkan segala dgn adanya duit & Hensem senang2 nak harapkan org len watkan Assignment untuknya salah 1 Aleya la menjadi mangsanya.Aleya mmg lama menyukai Syed Aizril namun nak ke Syed Aizril(SA) pada gadis kampung yg kuno n xseksi gadis2 len yang berebut2 goda dirinya tu? Namun jgn xsangka SA juge menaruh hati pd A namun krn dek ego n "Brain Wash" ahli keluarga dia cepat2 terus merupakan niat hatinya itew,namun seringkali gementar & gundah gulana bile saat bhadapan dgn A namun kerana Ego di buat gaya yang kasar & xperikemanusian pd A.

Nak dijadikan cerite si A ni dah cukup bsabar dgn si SA ni yela mane taknyer
senang2 je lepas tgn wat Assignment pd die lastly sampai 1 tahap tanpa disedari telah terluahkan rasa tak puas hati pd SA. Malu la beb SA dihadapan kawan2ya kerana nampak sgt Kebodohannya.
Dari situ dijadikan dendam sampai pulang ke Tanah Air Malaysia.

1 hari A mohon kerja namun tanpa diduga terapply tempat syarikat SA.SA ni maklumlah anak dato' dialah pengurus besar kat syarikat tu.Ibarat Orang ke-2. A tkejut SA yang menginterview die & terus PANGKAH tak nak keje situ & terus kuar dr di interview tu & mengatakan Jawatan tu xsesuai & xkene dgn Jiwa dia so die tersilap apply katanya & terus kuar, namun SA terus menahan, dan tanya habes tu jawatan pe yg die rase nak & sesuai? A gelabah terus ckp nak jadi Setiausaha.HAHA mmg lari dr bidang terus.
Dgn kuasa Veto SA terus intercom Assistant die kata A diterima tapi jd Secretary.
bpeluh si A yela mane taknyer merepek je nak jawatan tu n tak taw langsung skop keje tu.

HEHEHEHE
Bermulalah kisah GEMBIRA,SEDIH,DERITA hidup seorang
yang bernama Nur Aleya & Syed Aziril..
Nak taw bacalah sendiri...
HAHAHAHA

~Puas HAti + Sweet + Romantik + Geram + SEDIIHH!!!~

4 RakaN SayE:

Embun Malam said...

Iqa, mcm sama... Asz baru lepas bc bln lepas... siyes, asz xthn nanges... perasan tak ada satu hari tu asz p keja mata kembang...? huhuuu... lepas nanges satu hari xtido bc novel nie...

http://rannia83.blogspot.com/2011/01/andai-itu-takdirnya.html

Mis iQa (^_^) said...

ooo ye ke?? asz pun pena bace yeh?? Siyess sgt2 asz iqa tersentuh giler bace novelnie, n sedikit sebanyak ade mendidik hati kite jugak kan?? SA tu mmg romantik! Auwww!! Bertuah Aleya..iqa terase cm cerite benar2 terjadi sbb cara penulis ni menulis kita dapat rasakan sedih,pahit manis tu, seolah2 kite berada dlm permasalahan tu! A+ lah!!

Hilmi Mzlan said...

1)Mula mula si A tu mintak keje sebagai ape?
2)Sejak hari diterima tu, dia terus lah bekerja sebagai setiausaha si SA?
3)Setelah apa yg dah berlaku masa diorang kat universiti, kenapa AGAKnya dia sanggup kerja dengan SA ek?

Mis iQa (^_^) said...

1)asalnya die mintak kerja sebagai executive.. tapi dek sbbkn tgh kalut nk kuar dr bilik interview tu sbb laki tu ade, tu die melalut nak jawatan secretary.. die men sebut je sbb tgh kalut sgt nak blah dr situ..tujuan die cakap jawatan secretary tu bukan pe sb die taw syarikat tu mmg x open jawatan kosong utk jawatan tu so, die ingat bile cakap jawatan secretary tu leh la die melepaskan diri dr syarikat tu.. &
sbbkan laki tu Anak empunya syarikat so dgn kuasa vetonya tu jawatan yg xkosong tu terus diwjudkan sbb laki tu nak prempuan tu keje dgn die, sbb nak balas dendam sbb time U dulu prempuan 2 dah malukan die dpn kwn2...

2)pas interview tu soknya die dth opis la kan kata org melapor diri, then separuh jalan prmpuan ni pikir2 balik xsanggup ler nak keje dgn laki tu sbb dulu time U sume assignment group dgn laki ni, die je ne wat, so die xnak la ne buli lagi dgn laki tu.. separuh jalan nak masuk opis dah die bpatah balik utk mbatalkan dari melaporkan diri keje kat sane, tapi tup2 terserempak lak kat lif dgn laki tu,so laki 2 tanya la nak g mana?pmpuan ni gagap + gugup err.. nak g bekpes nak makan lapa katanya. Tujuan cakap cmtu spy memberikan pandangan ptama baru 1st day keje dah ske2 je kuar nak g minum sesuka hati.Tp laki tu xpikir camtu terus je ajak skali p minum sbb die pn xminum lg.Tujuan laki tu lak saje je konon2 nak bg prmpuan tu perasan la yg laki tu ske die, so die layan baik punyer spy prmpuan 2 perasan..alih2 laki tu sendiri termakan dgn plan die.. maksudnya dia suke lak dgn prmpuan 2.. pas minum nk masuk opis la, dgn cubaan berani die pun bkata.. leh x kalo die nak mntak balik jawatan yg asal?? sbb die kate kalo terima jwtn secretary, dulu die xblaja lak ttg tu.. hihihi...leh x?? laki tu senyum n kata... come...maksudnya boleh la tu... (^_^)

3)kebetulan die mmg tgh mengganggur + nak support & bantu adek yg tgh blaja + family kt kampung yg asal dr family yang xberapa nak senang... ^^ u die amek gak la keje tu..

* nak pinjam ke novel ni?? hehehe

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace