Thursday, February 10, 2011

~SeRoNoK KejE kat KucHiNg, SaRaWak!~


~Nie lah my Room (^_^) , time ni saye tgh menyemak secara detail my akaun ^^ Best2!!~

Ehem2....... Ok, Asalammualaikum kepada teman2 ku sekalian...
pada hari ini 10/2/2011 bermulalah episod pekerjaan di awal tahun 2011 nie.
Semuanya mestilah kene baru, semangat baru, azam barukan? 
Ape azam baru kawan-kawan sume pada 2011 ni? mesti hebat2 kan?hehehe
Okehlah..pada saya semangat baru tu ingin saye mulakan dengan strategi kerja yang tersusun, cepat, tepat dan benar *Ceewaahh...macam moto PDRM laks* haha.. pada saya ni sume penting lor sbb saye handle di bahagian Kewangan selaku Ketua Unit saye mesti pastikan anything about my part must be perfect. Anyway sye ni manusia biasa gak, setakat salah sket2 tu beselah kan..huhu .

Actually saye agak happy bekerja disini..Sini kawan-kawan yang best! teman seperjuangan X-specially my staff always 4low as what i want.. but I'm still accept if they are have any suggestion la.. ^^ 
Ok lah.. kalo dilihat pada picture atas nie, agak messy la.. sbb time ni saye tgh wat pengauditan sendiri terhadap report2 , detail of accounts, baucer2 n len2..

Office ni ada 3 tingkat, tingkat 1 lebih kepada Pengoperasian iaitu Unit Tanam Semula, Bahagian Program Khas, Kerja-kerja Khas & unit Pengembangan di ketuai oleh Ketua unit masing2..

Tingkat 2 lak lebih kepada Kewangan & Pentadbiran! Weee...tempat saye la tuuu...huhu..
Perghh.mmg busy giler la..*Unit Kewangan* lebih2 lagi tang hujung tahun & setiap hujung bulan ^^ tapi saye rase best & xpenat sbb saye mmg suke keje berkaitan Kewangan..hihihhii kene la dgn Jiwa..haha Kalo kengkawan nak tau tingkat 2 ni la ada pengarah kami sekali Tuan Haji Sopian namanya..setakat ni die xpena lagi la marah2 saye..hihi ^^ saye suke!! cume nak mintak cuti tu payah jerk,
 tapi ne susun ayat betol2 dulu..haha *kantoi*

Tingkat 3 lak lebih kepada Unit kejuruteraan & juga tempat Driver kami rest2 kat sini..sebarang jamuan makan-makan wat kat sin la! mybe sbb ruang yang agak besar kots..

kalo nak diceritakan lah ttg pengalaman mule2 keje..pergghh...mmg gelabah punye olanglah saye ni, contohnya org2 HQ mintak wat something or pe2 la berkaitan skop saye nih, kompem gelabah sbb xreti..
tapi hari demi hari minggu demi minggu bulan demi bulan akhirnya........
Sume hujung jari saje maaa..petik jari je..hah! Habaq mai! *wah!cakap Besar laks* xdelah..sbb kite dah belajar & rase mcm2kan dduk keje pejabat diluar HQ nikan kite dah lali & xde hal la! lebih2 lagi tempat saye keje ni kene berdikari & kene pandai jaga diri sendiri maksudnya, Kuching,Samarahan,, Sibu.. Setiap tempat ni bukan 15 minit ambil mase taw nak g.. 10jam perjalanan, memandangkan kami tak boleh bergantung harap pada pejabat bahagian len, kami ne mencari penyelesaian sendiri bg setiap permasalahan yg timbul..
mmg BEST + MENCABAR,
 Namun tak lupe kepada staff kewangan saye yang turut sama berganding bahu serta berkat tunjuk ajar dari staff -staff lama!

Kalo dulu la blur2 je bile org cakap tu cakap ni tapi skang...huhuhuu (^_*) alhamdulillah..kite manusia ni blaja sume dari TAK TAHU kepada TAHU kan?? Anda pun begitu jugekan....Sudah tentu punyer...

~Okehlah..t kite Move ke New Topic laks yek!~

0 RakaN SayE:

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace