Saturday, March 3, 2012

Alhamdulillah! Termakbul oleh-Nya..

Arahan Pertukaran..

Assalamualaikum...
Rase terharu sangat + xpercaya akhirnya tiba juga masanya..
Tibe2 1 hari kawan opis cajap "Tahniah iqa" "Tahniah iqa"
mase tu tengah Busy kat depan PC, rase berdebar sangat2 bile ungkapan tu didengari..
Dengan pantas sy merampas surat yg dipegang oleh budak opis tu lalu.....
Melompat kegembiraan + menangis lak kat situ..uhuk2..
Terus Telefon Mak + ayah + along + ehem2... 
Rase keriangan kedengaran kat telefon suara2 mereka...
Arahan ni berkuatkuasa pada 16 Mac 2012..

Lalu terus berkemas2 untuk persediaan angkat barang masuk kargo
dan hasilnya...
sampah2 + barang2 yg nak buang xyah susah2 bawak sekali masuk kargo..haha

Bagi mengelakkan pembaziran daripada terus buang je barang yang leh gune..
sy bagi la kasut2 yg baru beli + baru pakai sekali je kat kawan uma + tudung
yg comei2 kat housemate.. suke die..^^

Sekarang ni tgh busy nak wat serahan tugas tapi sebelum tu nak bereskan
mana2 yang xsettle dlu spy xnyusahkan orang yg menggantikan tempat sy nnt..
kalo de jugak xsettle tu harap maaf la yer xsempat nak tgk sbb nak keja 
Kargo lg kerete nak hantar kargo lg, dokumen2 sume kene settle..

Perpindahan ini bukan untuk suke2 tapi sbb dapat Tawaran Sambung belajar
kat Uitm Shah Alam.. Kat sane je ade course yg sy nak sambung blaja
iaitu Ijazah Sarjana Muda Perakaunan.. Alhamdulillah sumenyer adalah dari Dia..

okeh.. nnt updated lagi... ^^

Monday, February 13, 2012

Alhamdulillah..... Semuanya adalah dari-Mu

Assalammualaikum,
Terlebih dahulu ingin dipanjatkan rasa syukur yang teramat sangat
atas rezeki + dimudahkan segala urusanku oleh-Nya..Alhamdulillah...



Kata orang Perkara baik elok diberitahu...
Nak kongsi rasa gembira yang teramat sangat sbb permohonan
untuk sambung belajar ari tu lulus!

syukur!

Rase X-cited sangat2... xsaba nak belajar balik..
oh ya.. Klas ni kite panggil PLK (Pengajian Luar Kampus) ,
Kursus Ijazah Sarjana Muda Perakaunan..
Cite2 nak jadi...... hehehe... korang pun tahu kan?? =)


dan............


Tukar Tempat Keje!!


dari Kuching Sarawak ke Kuala Lumpur..
Harap2 dapat la keje kat KL, sebenarnyer xde la sibok kt HQ
tu.. tp dah rumah dekat KL kan mestila nak dekat dgn rumah..
+ nak belajar balik, so KL adalah tempat yg strategik..
moga dapat la kat sana.. Fuh~ nak hantar ni surat ni kat KL...

Ya Allah... Permudahkan urusanku lagi...
Amin....

Friday, February 3, 2012

Minum Milo Anda Jadi Sihat & Kuat ... Yeay!


Assalammualaikum,
Goooallll !! yeay! Menang lagi!
Nak selalu menang minum la MILO! haha
Mornink! Mornink!
Ni la namanya Air Milo Kotak hehe tau x?? mmg la tau korang tau
ni tgh bagitau kt orang yg 'Pes time' jumpe Milo.. huuhu

Di pagi hari tekak terase nak minum Milo sejuk, nak singgah
kedai pepagi xbukak lagi tekak makin kering perlu di basahkan..
1 Kotak RM1.50 bli la 3 kotak pastu dapat Free Pencil Case weee...!!
Thank You Nestle!!

Neutrogena yang BEST!

Assalammualaikum,
wah...lamenyer x updated blog..huhu
hehehe... ari ni nk cakap pasal 1 produk yg saye dah lame gunekan...
namanya Neutrogena Deep Clean mcm kat gambar atas tuh..nampak x?nak
besarkan lagi ke? kalo xnampak gak maknenyer tu kene p cek mate bubuh power tebal2 okeh!

Pencuci muke ni BEST!! buih2 sabun pun lembut + halus je..
Bab2 mencuci kulit tuh kompem pas cuci rase ringan je taw!Bersih je rase + segar.
pencuci muke ni berupaya membuang minyak2 muke + make up2 yg korang
gune sehari suntuk tu + habuk2 yg korang xnampak..hasil pas cuci... BEST!

Time ni Lunch Hour Guardian kat blakang opis je singgah p beli,
bertuah lak ari tu tgh de promosi RM12.90 xsilap harganya + Free Masker!
Yeaayy! Xsaba nak gune Masker FREE !! hihii

Korang xcaye..try la gune dulu...!
pastu baru tahu!

Ok daaa!!

Monday, January 2, 2012

Sami - I Love You Like a Love Song



Assalammualaikum,
Just nak share 1 lagu..asalnya Salena Gomez  yang nyanyikan lagu ni,
Tapi Jujurnya sey mmg tak minat langsung dgn lagu ni bile Salena Gomez
yang nyanyikan..

1 Hari, "tersearch" kat You tube..."terjumpe" lak lagu ni tp Sami yang nyanyikan..
Terus suka...hehe

Okeh enjoy!

Bile diri dah giler Gadget ......




Assalammualaikum,
Wah!! Boleh jadik Giler tgk menatang atas ni!
Apakah itew? ini bukan TV bergerak okeh! Jangan salah paham!
menatang atas ni namanya SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 !!
Cun gilerr!!!

Bende alah atas ni merupakan koleksi seterusnya pilihan hatiku
selepas Blackberry okeh!
Tik..Tok....Tik.........Tok tu bunyi mase per saat..
Maknenyew bende ni xlame lagi lah! hahaha mesti ingat dah adew kan??
Mahai ni.. kalo nak di ikotkan bleh dah beli, tapi duit yg de untuk bende2
len yg lebih penting!Pssttt....... ade lah yg lebih penting! hahahah

Usha2 punya usha Celcom,Maxis,Digi pun de Pakejnya...
Tapi sey berkenan kat Celcom!
Sbb den suke dgn servis Celcom ni.. Okeh la xpena ade masalah sepanjang
sey jadi Customer die...

Mesti korang tertanya2 ape laaa fungsinya kan?kan? untuk tgk TV ke?haha
Xlah..banyak jugak, ibarat mcm notebook yg leh dibawa kemana2 saja,
bagi mereka yg giler internet mcm sey ni sesuai la.. huhu
Kekadang tu bile naik Flight bosan tahap giler ngadap cermin kat sebelah
yang dr awal sampai akhir awan je manjang , mmg la cantik tenang je rase
Ciptaan-Nya, tp bile dah x ngadap cermin ngadap org sebelah,
ishh...muke seriyess giler...Takot lak nak pandang,
Pandang Pramugari + Pramugara lak manjang menyegih je dorang,
Serbesalah pulak nak pandang lelame, sbb kesian tgk dorang kene sengih2
kat sey.. Alih2... Buat2 Tdo yang lelame2 betul2 tertido...Adehh
Pastu kaki kejang sesampai je kt tempat mendarat, mane taknya
Hang ingat Flight tu leh men guli kat atas tu? kalo x g tandas duduk
balik kat seat.. adohh... Bosan nya!!
Jadi Bende alah ni lah terbaik utk menghilangkan kebosanan,
Bosan2 leh dgr lagu, leh main games, huhu... okeh x alasan
sey untuk beli menatang tu? hahaha okeh la kan?kan?

Kalo kome2 sume nak tau la kan specifications nyer,
Klik la kat sini Keistimewaan/Fungsi2 Samsung Galaxy Tab 10.1
Pas dah bace kome2 sume paham2 la k.. & maybe de yang ari ni gak p Beli..
Pssttt...Kad kredit keerr?? haha xmo2... Jangan amalkan berhutang
pakai Kad Kredit k... Hidup mesti TUNAI okeh!
Biar lah kite ni di gelar agak lembab dlm mengenali gadget2 terkini
asalkan pembelian gadget2 tu secara tunai..haha KO HADO??

Okeh2...
Tangan dah penat Menaip...
C U Soon !! Daaa...

Sunday, January 1, 2012

Selamat Datang 2012!


Assalammualaikum...
Rasanya tak terlambat lg utk ucapkan selamat tahun baru kpd sume kengkawan...
Malam td ingat nak updated Blog tp malam td banyak lak cerite best2 yg menanti...huhu
Bile sebut tahun baru jep malam tahun baru tu mcm2 la bunyi-bunyian yang kekadang enak didengari..
Tp kat umah ni la kan, kite dah xdpt nak bezakan bunyi mercun ke bunyi bom..haha
agak nya kalo bom ke hape ke mesti relax je duk dlm umah sbb ingatkan bunyi mercun.. takot lak
malam td... jiran sebelah ni lak org cine, time maghrib sampai la malam ber karaoke dgn syok nyer kat
sebelah...tp bile umah kiteorg de masalah paip ri tu bunyi air bising sket la die dh kecoh2 kate umah
kiteorg bising..hehehe klakar betoi la ..

Okeh2...
Sebut je tahun baru rasa nak naik boring bile org2 sume sibuk berazam2...
Tak salah pun sbb tu masing2 kan..
Tapi kite kan, alhamdulillah azam2 tahun 2011 sumenyer tercapai dgn Izin-Nya..Alhamdulillah..
de azam tahun 2012 ni ade beberapa..hehehe RAHSIA.... tapi mmg akan ku gapai satu persatu...

Alamdulillah...
pada tahun 2012 ni kite masih mempunyai ahli keluarga yg bahagia, mak, ayah, along,angah, afiq, kaklong, kakngah.. kesihatan yang baik n keselamatan yg dibawah perlindungan-Nya..
Moga bukan sahaja di tahun 2012 ni je saye rasai semua nikmat ini, moga Allah SWT
sentiasa memberikan nikmat ini untuk selamanya..

Amin ya Robbalalamin....

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace