Tuesday, September 24, 2013

It's About Love



It's so easy to think about love, to talk about love, to wish for love... But it's not always easy, to recognize love, even when we hold it in our hands...

Masih Perlu



Bila ku buka mata
Rasa tak berdaya
Hadapi semua
Sejak hatiku luka

Mampukah ku menunggu
Bayangan dirimu
Atau biar berlalu
Hapus semua lelahku

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Aku perlu dirimu
Hiburkan siangku
Indahkan mimpiku
Ku ingin kau tahu

Oh sayang aku rindu
Ku cintai kamu
Peluklah diriku
Hangatkan seperti dulu

Meskipun engkau tahu
Hati ini masih menyayangi dan menyinta
Tegarnya kau menyiksa
Disaat diri derita
Mencari engkau tiada

Meski engkau sedari
Diri ini masih ingin terus ditemani
Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Mengapa engkau pergi
Disaat ku masih lagi
Perlu engkau disini

Tuesday, February 5, 2013

SAYANG

assalammualaikum !

Ari ni de Bengkel untuk mempelajari Sistem baru Kat HQ (Ipoh). ya.. maknanya aku jugak la yang kena jadi "Cikgu" kat Pejabat aku untuk mengajar kakitangan aku sume ttg sistem baru ni. Asal sistem je mmg la aku tambahan pulak aku ni pentadbir dlm carta organisasi aku. Tapi xpe.. aku xmerungut.. aku xkisah pn sbb ni mmg tanggungjawab aku. Sebenarnya nak story yg time on the way nk ke Ipoh aku terdengar lagu Shae-Sayang.. best lirik die.. Jom terjah!



Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

[Ulang dari awal]

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
 
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu

psstt... special untuk Mr.F .. (^_^)

Thursday, January 31, 2013

Outstation at Tasik Banding, Grik Perak

Assalammualaikum,

31/01/2013 ari ni sebelum bertolak ke destinasi dah siap2 closing account..
Yeeepiii...Syoknye outstation! okeh 1st thing outstaion ni bukan sebab kursus, tp sebab ada mesyuarat Pelan Tindakan 2013. Ape? xpaham?? okeh2.. mesyuarat ni tentang perancangan/ strategi Pejabat aku sepanjang 2013 nie.. Kalau pada 2012, pejabat aku berada di tangga yg kedua daripada 30 pejabat2 RISDA lain. wahaha hebat an?? sasaran tahun ni berada di Tangga pertama! Okeh.. aku juge terlibat, kerja aku jd bertambah2.. Good aku sukeeee sanggaatt... Sasaran aku lak tahun ni nak kekalkan Pengurusan Aset Terbaik pejabat aku + nak tambah 1 lagi piala..iaitu... Pengurusan Kewangan Terbaik!! Aku xkire aku nak menang jugak. Sijil tu aku nak tayangkan kat Ruang pelanggan.. jadi tahun ni aku kena perkemaskan sume aspek supaya menang Kewangan Terbaik! Bangge2..huhu

Orang kata Tasik Banding ni cantik. aku xtau la.. sbb xpernah pergi..
Pastinya aku nak joint staff pejabat aku g memancing kat Tasik tu! dengan syarat nk pinjam joran die.. huhu
Yess.. Insya allah.. So pagi ni tgh tunggu Driver aku amek aku, sbb die p servis kenderaan pejabat. Aku kena g awal sbb aku nak usha tempat2 sana untuk meeting ni, kang pe2 aku jugak kena salahkan.. So aku nak mesyuarat ni berjalan dengan lancar,,huhuhu

OK BYE!



Friday, January 25, 2013

Selepas sebulan... ??

Assalammualaikum,

Mesti pelik an ape la "selepas sebulan" tu..ngeh3...
Sebenarnye aku ada misi yang terbaikk punye...wahaha
Aku nak menaikkan berat badan dalam masa sebulan!! Cayok2... haha
Macam2 bende aku hentam sekarang, sulu aku xmakan bende2 manis + berlemak/ santan ni..
Sekarang bende2 ni aku cari dulu! xpena2 la aku makan makanan berlemak/santan2 ni skang aku makan aje sama jugak dgn coklat2 ni.. aku mmg xmakan bende manis2 sbb nnt takot rosak gigi..hehe

Manisnyee !! Ngilu haku~

Santan - Kembang kempis tekak aku~

Aku harap misi aku berjaya selepas sebulan!!
Aku xkire aku nekad!
hehehe

BYE!




K.E.L.U

Berdebar rase.. ^_^

BYE!

Thursday, January 24, 2013

Ku Akui (Hafiz AF)

Assalammualaikum,

Mari kitew dengar lirik2 laru bagi Video dibawah. Ni lagu feveret aku.. huhu
Kadang2 aku de rase aku macam ni gak..haha *kadang2 je la ooi!*








Katakan padaku kekasih
Kesilapan yang pernah ku lakukan dulu
Ternyata aku yang harus di persalahkan
Ku akui

Aku leka dengan kerjayaku
Mengejar kekayaan di dunia ini
Betapa hancurnya hatimu laluinya
Ku akui


Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau di sisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku

Jangan jangan
Jangan ku ulangi lagi

Jika dapatku mengulangi
Perjalanan cintaku bersamamu lagi
Akan ku jaga
Sebaik-baik cinta ini

Kini ku rasa kehilangan
Ku sedar betapa pentingnya kau disisi
Yang selalu ada
Yang selalu rindu
Terhadap diriku

Persiapan Perkahwinan



Assalammualaikum,


fuh! Nasib baik Closing ujung tahun aku dah bereskan. Exam semester 1 pun dah lepas! I'm Free!!
Yeaaahh... baru leh focus wat bende lain lak. iaitu...... ehem2... Majlis Perkahwinan yang bakal berlangsung, kalau ikutkan rase mcm lama lg , tp kena paham, butik2 bukan sume free utk ko!

Ari ni baru pas balik dari survey butik perkahwinan, rase macam kenan, tp baju simple je xde la, xgrand2 pun sbb tema kami rancang dengan Mr.F adalah tema SIMPLE. okeh..aku xkisah pn bab2 ni asalkan majlis selesai dgn baik & tetamu makan dengan kenyang.

Sebut bab kahwin, korang kalo nak kawen baik kumpul duit dari sekarang kalau leh patut korang kumpul duit saat mak korang baru pas lahirkan korang.. hahaha kalo umo start 20 tahun baru nak kumpul bole je, tp korang kena korban masa enjoy *shopping* korang.. bile g shopping kompleks korang kena bawak kain penutup matee. Ini tujuan spy korang xtergoda tgk brg2 kat sane. haha.. aku kawen ni kebanyakkan dr duit hasil kumpul2 + pelaburan yg aku wat kt institusi kewangan *perancangan kena betul* .

Pakej dah pilih, skang tengah tunggu Mr.F aku free dari kesibukkan kerjanya. *mcm anak raja lak busy manjang* hehehe... xpe xkisah sbb die pn xpena lupakan aku walau sibuk mana die pun.. Cayang kamu!
Pas kerja2 yang die xbereskan lagi tu selesai, baru la p skali dgn die pilih2 pelamin ke baju ke, pe ke.. Alhamdulillah nasib baik aku ni kategori tinggi la.. xkisah sgt nak pilih baju2 cume kena tambahkan berat badan lagi..hehehe *1 bulan target nak naik berat! cayok2*

Sekarang ni masa macam genting je aku rase, mcm xsempat nk wat sume stress pn dah mula nak dtg tp aku selalu lawan stress aku ni spy xdpt masuk dlm otak aku.kalo x mmg aku xleh wat kerja. Insya Allah aku selalu berdoa semoga segala urusan aku dipermudahkan oleh-Nya..

oh ya, Kad2 sume dah tempah. Tunggu nak datang kedai wat final check then baru kerja printing dimulakan. Xsaba nak tggu kad siap, Yee..mmg akui duit manyak digunakan bile sebut nak kahwin. So nasihat aku Menabunglah mulai hari ini..hehehe

Moga semua berjalan lancar dan dipermudahkan urusan oleh-Nya.. ^_^

Kerja Vs Student ~

Assalammualaikum..

Tadaa..ari ni nak cerite ttg Kerja Vs Student
Mencabar..mencabar... tu je aku nk cakap.
Bukannya mencabar ape.. dari segi pembahagian masa tu, tahap kepenatan, tahap kebusy an kerja2 pejabat yang nyata terserlah terpaksa aku lalui... hehe tu je.. kalo dulu time Diploma Fulltime, lainlah.. 24jam ngadap buku aje.. laa ni, siang kompem la kerja kerja kerja, malam kerja eh.. YE mmg kerja jugak sbb mmg xcukup masa nak wat, kat pejabat aku jaga semua unit.. unit kewangan,pentadbiran, operasi..walaupun bukan tergolong dr kalangan orang operasi tp aku kena kontrol tiap2 yg berlaku kt pejabat sbb tu mmg tugas aku. bayangkan tambahan lg kite kena jaga kakitangan yang berada dibawah jagaan aku sume termasuklah kakitangan dr semua unit, depa de masalah ke pe ke mmg aku yg kena turun selesaikan,sistem2 kat pejabat sume dibawah jagaan aku,kalo de problem aku la kene selesaikan tp takat ni alhamdulillah aku mampu laksanakan, cume kalau time ada Exam.. wahahaha aku rase nak pengsan, nak menangis, Masa xcukup utk study..

Tp ni bukan halangan untuk sumenye, mulai semester ke2 aku akan cube handle + uruskan jadual aku dgn lebih baik spy aku xkan de masalah di bahagian peperikssan menjelma*maksudnya xkam kabut la nk study*
Asal de usaha & kesungguhan sumenye will be okay!

okeh, aku dikelilingi oleh kawan2 yang memahami & sangat2 membantu dr segi memahami subjek / saling bantu membantu sesama sendiri.. Alhamdulillah...


Dari kiri Wani, Maz, aku dan Aida
 Waktu ni kat KFC Wangsa Maju tengah same2 wat Assignment, 
kite pakat berkumpul menyelesaikan assgmnt yg mane xpaham /ade masalah

Ni kat Kelas, Subjek ape yeh? lupe lak.. Account/ Economi kot
Gambar ni di ambil last klass kami sebelum Final Exam

OK BYE.. C U Next Semester, Insya Allah

Zaman Sekolah Menengah Kebangsaan Puterijaya

Assalammualaikum..
Hai Peeps!
Ari ni nak updated gambar2 time zaman belajar dulu..
wat pengetahuan korang dlu kitew sekolah Menengah Perempuan ye.. NO BOYZ !!
Bahagia daku rasa.. Sonok sekolah perempuan ni, xterjebak dgn kes cintan-cintun gituw..huhu Bile start dari Tingkatan 1 - 5 Sekolah Menengah yang terdiri dari kaum2 hawa ni, kitew memang meluat betul tgk mamat2 poyo yg dari sekolah2 len tu..ahaha *anti laki la konon,padahal ayah marah cinte2 ni dolu2* kawan2 lak terdiri daripada yg sporting sesangat2 ,x touching2, ala2 gengster pn de, yg lembut2 pun de, yg cun2 pn de, yang kasaq pn ade.. *wah 1 Malaysia lak rase* 

Indahnya kenangan dulu.. rase macam nak cari "Mesin Putar Masa" lak.. tapi kitew hidup dlm alam realiti, setiap detik berlalu dan xmungkin diputar balik.. Sampai sekarang walaupun masing2 sume membawa haluan masing2 we all masih berhubung melalui Facebook. Bile umur dah mencecah 26 tahun ni, ramai sgt yg dah kawen..hehehe mcm xcaya lak...

Okeh nak cerite ttg zaman sekolah dulu, kitew bukanlah terdiri daripada budak2 sports..kekadang tu terpilih gak lari 100 meter, larian pas betton *betul ke haku eja ni?* hehe tp kebanyakkannya kitew ni orang2 belakang je la mcm tolong2 wat air pas air dalam cawan kt atlit2 sekolah dulu.. tp 1 je yang kitew menyampah , kitew selalu jd org last minit tukang gantikan atlit2 yang dah nk pengsann la konon.. contohnya gini, tgh syok wat air, bancuh2, pas air kat atlit2 tetibe.. "iqa..iqa... *sambil tarik tangan nak bawak haku ke padang* gantikan si A ni.. " kitew lak ckp " hah? tp sy xde baju sukan *maklumlah kite tukang wat air je* Penasihat rumah sukan : xpe2.. pinjam baju si B.. Kitew lak tup2 dh de kt garisaan permulaan tgh tggu pistol nk meletop. 1..2.. POM!! haku pn berlari la sungguh2 demi rumah sukan HIJAU.. siap sambil lari yg penuh semangat tu de org sorak2 lak rase lg semangat.. tetibe ... EH? NOMBOR 2 haku!! hahaha

OK cukup korang xpayah nak perli2 haku... ade lg cerite ni xhabis.. 1 hari time tu mmg la hari sukan, cikgu bagi pelepasan utk p tgk acara Lompat tinggi kt padang.. haku pn dr kelas *pakai set pakaian seragam sekolah*  ajaklah kengkawan tgk.. maklumlah nk bg sorakkan Rumah Sukan HIJAU! games pn start lah kan.. tetibe kitew tgk dari jauh de penasihat rumah sukan ni.. "iqa..iqa... cepat gantikan si A die dh xlarat.. Haku dgn baju sekolah nye kene masuk sukan lak? dah la tu kire final la.. Penasihat Rumah Sukan tu pn berusaha p pinjam set pakaian sukan untuk kitew.. alih2... dari jauh kitew  dh lompat dh melepasi palang tu..wah!! agak tggi gak la.. sume lepas!! tp de 1 tahap agak2 palang dh naik sampai paras bahu haku, mmg cubaan 3 kali tp xlepas.. yg pesaing kitew tu KAKInya LAGI PANJANG dari haku.. mmg la lepas.. heheehe, tetibe lagikan...kitew dapat NOMBOR 2 lak! hahaha xpasai2 haku lak naik pentas p amek piala..huhuhu banyak gakla piala hasil kemenangan haku .. semua dalam no 2 n no 3 *okeh la..dr ko??? HADE??*  semua piala tu adalah piala kemenangan yg jd mangsa gantikan org.. huhu kitew leh bangga la, kitew xpayah macam atlit2 sekolah, hari2 p berlatih kat tengah padang, kdg2 sampai ponteng kelas nak p berlatih sukan.. TAPI kitew?? hehehe last2 minit je sume leh dapat NO:2 dah..kalo ari2 berlatih agak2 dapat x nombor atas lg dari NO:1?? *ahahaha Banggeee*

okeh..gambar bawah ni, xingat la tingkatan berape..tapi rase macam tingkatan 4/5.. ni pun kawan sekolah yg scan ni..kitew cilok gambar die..ahahaha

Okeh selekeh! Diammm..!

Dari depan (kiri) Emilia,JayaShree (da meninggal), Sangeetha, KITE!!
Dari belakang (Kiri) Booi Chee, Farah, Ruzaimah, Rohana
Mmg tabiat haku ske wat Peacee..Ko ade masalah ke?? 

Sekolah pun tengah2 bandar an..mmg kat bandar KL la posing nye...
Gambar ni ade sbb kitew joint Lawatan Kelab Geografi & Sejarah

OK BYE!!



Wednesday, January 23, 2013

Ajari Aku (Anuar Zain)



Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Ajari aku tuk bisa mencintaimu (2kali)]

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku

Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….
Ajari aku untuk bisa mencintaimu

Sunday, January 20, 2013

Our E-Day ^_^

Our E-Day

Assalammualaikum,

Ehem2... Alhamdulillah syukur kepada Illahi atas Segala urusan yang telah dipermudahkan..
Pada 02 September 2012, Merupakan hari Pertunangan saya dengan Mr. F (heeeeheee) .Majlis ini Dilaksanakan dirumah ibu bape saye kek Soromban Tigo..Bilo sobut Soromban ni haa mmg lah sey xroti (bukan roti Gardinier/ Roti Hi 5 , dalam bahasa melayu RETI) nak kecek sgt sobab mak ayah sey kek uma dari kocik pun xpona pun ajar sey..kalau ganjil nar bunyi tu harap maap lah yo... huhu

Tema sey Pink Bolacan + Purple.. Nerbess betul time nak sarung cincin oleh bakal mak montuo.. huhu (Gedik mcm la nak nikah haha) Okeh2.. Bila sebut Bertunang ni, mmg mcm2 dugaan dan ujian sbb Bila sebut bertunang ni selangkah lagi ke arah hubungan yang Halal.. (insya Allah) kat sini "setan" mmg berusaha bersungguh2 untuk menggagalkan impian anak2 adam ke arah yang halal & sah.. (korang paham la kan) Jadi kat sini advice bernas la untuk bakal2 pengantin Belah laki & Pompuan banyak2kan bersabar untuk setiap perkara. Kalau korang dah p Kursus kahwin tu akan lebih dedahkan pelbagai perkara n elok sangat p kursus tu (Dh pegi sbb tu tau bagusnya kursus tu..huhu)

Ok, Insya Allah Moga Allah swt permudahkan setiap urusan dan Moga  "DIA" adalah Jodoh yang terbaik untukku dan juga Moga diriku adalah Tulang Rusuk kiri nya yang diambil ketika waktu dahulu.. Aminn...

Saturday, January 19, 2013

2013 Welcome To My Life ~







Assalammualaikum!

waaa......Lambat updated entry 2013! cadang2 nak wat time 1/1/2013 !! sedey.....! ngeh2...xyah nak gediks sgt laa iqa... huhu

Hai everybody!
hehe.. emmm... Sebut jep 2013 maknanya tanggungjawab makin besar daaann Umo makin meningkat. Yeaay... saye suke umor manyak! (Tolong laaaa)

okeh2.. bile sebut 2013, perkara paling utama yang teringat adalah hubungan kite dengan Allah swt, Syukur Alhamdulillah usia masih dipanjangkan sehingga hari ini, sihat tubuh badan sehingga masih mampu mencari rezeki dimuka bumi ini.Selain daripada itu, xde perkara lain yang lebih membahagiakan apabila melihat ahli keluargaku sentiasa ada di sini + ehem2 yang sentiasa mencintai diri ini.. (auww...godik la ekau)

okeh bab umo yang makin meningkat ni kitew kene selalu berfikir positif, umur makin meningkat tandanya kena sentiasa beringat + sentiasa berpijak di bumi yang nyata. Xmo perangai macam budak2 sangat kena sentiasa berfikir secara matang.. (tang budak2 tu kena wat slow2... ahaha)

Perkara lain adalah Moga tahun ni dan akan datang agar dapat menjadi pekerja yang terbaik. Sentiasa bersungguh2.. (saye suke bekerja!) Jujurnya kalo dah wat kojo mmg la xingat lain, kadang2 sampai xmakan tengah hari. huhu.. Pastinya kena lebih bekerja keras untuk kepuasan diri sendiri. (cuti pun opis selalu tel2-xtenang nak bercuti) payah jd org penting nie.. wahaha OK stop cakap merepek....

Moga 2013 ni mendatangkan kebahagiaan hidup didunia dan diakhirat dan dimurahkan rezeki lagi.. (^_^)

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace