Thursday, January 24, 2013

Zaman Sekolah Menengah Kebangsaan Puterijaya

Assalammualaikum..
Hai Peeps!
Ari ni nak updated gambar2 time zaman belajar dulu..
wat pengetahuan korang dlu kitew sekolah Menengah Perempuan ye.. NO BOYZ !!
Bahagia daku rasa.. Sonok sekolah perempuan ni, xterjebak dgn kes cintan-cintun gituw..huhu Bile start dari Tingkatan 1 - 5 Sekolah Menengah yang terdiri dari kaum2 hawa ni, kitew memang meluat betul tgk mamat2 poyo yg dari sekolah2 len tu..ahaha *anti laki la konon,padahal ayah marah cinte2 ni dolu2* kawan2 lak terdiri daripada yg sporting sesangat2 ,x touching2, ala2 gengster pn de, yg lembut2 pun de, yg cun2 pn de, yang kasaq pn ade.. *wah 1 Malaysia lak rase* 

Indahnya kenangan dulu.. rase macam nak cari "Mesin Putar Masa" lak.. tapi kitew hidup dlm alam realiti, setiap detik berlalu dan xmungkin diputar balik.. Sampai sekarang walaupun masing2 sume membawa haluan masing2 we all masih berhubung melalui Facebook. Bile umur dah mencecah 26 tahun ni, ramai sgt yg dah kawen..hehehe mcm xcaya lak...

Okeh nak cerite ttg zaman sekolah dulu, kitew bukanlah terdiri daripada budak2 sports..kekadang tu terpilih gak lari 100 meter, larian pas betton *betul ke haku eja ni?* hehe tp kebanyakkannya kitew ni orang2 belakang je la mcm tolong2 wat air pas air dalam cawan kt atlit2 sekolah dulu.. tp 1 je yang kitew menyampah , kitew selalu jd org last minit tukang gantikan atlit2 yang dah nk pengsann la konon.. contohnya gini, tgh syok wat air, bancuh2, pas air kat atlit2 tetibe.. "iqa..iqa... *sambil tarik tangan nak bawak haku ke padang* gantikan si A ni.. " kitew lak ckp " hah? tp sy xde baju sukan *maklumlah kite tukang wat air je* Penasihat rumah sukan : xpe2.. pinjam baju si B.. Kitew lak tup2 dh de kt garisaan permulaan tgh tggu pistol nk meletop. 1..2.. POM!! haku pn berlari la sungguh2 demi rumah sukan HIJAU.. siap sambil lari yg penuh semangat tu de org sorak2 lak rase lg semangat.. tetibe ... EH? NOMBOR 2 haku!! hahaha

OK cukup korang xpayah nak perli2 haku... ade lg cerite ni xhabis.. 1 hari time tu mmg la hari sukan, cikgu bagi pelepasan utk p tgk acara Lompat tinggi kt padang.. haku pn dr kelas *pakai set pakaian seragam sekolah*  ajaklah kengkawan tgk.. maklumlah nk bg sorakkan Rumah Sukan HIJAU! games pn start lah kan.. tetibe kitew tgk dari jauh de penasihat rumah sukan ni.. "iqa..iqa... cepat gantikan si A die dh xlarat.. Haku dgn baju sekolah nye kene masuk sukan lak? dah la tu kire final la.. Penasihat Rumah Sukan tu pn berusaha p pinjam set pakaian sukan untuk kitew.. alih2... dari jauh kitew  dh lompat dh melepasi palang tu..wah!! agak tggi gak la.. sume lepas!! tp de 1 tahap agak2 palang dh naik sampai paras bahu haku, mmg cubaan 3 kali tp xlepas.. yg pesaing kitew tu KAKInya LAGI PANJANG dari haku.. mmg la lepas.. heheehe, tetibe lagikan...kitew dapat NOMBOR 2 lak! hahaha xpasai2 haku lak naik pentas p amek piala..huhuhu banyak gakla piala hasil kemenangan haku .. semua dalam no 2 n no 3 *okeh la..dr ko??? HADE??*  semua piala tu adalah piala kemenangan yg jd mangsa gantikan org.. huhu kitew leh bangga la, kitew xpayah macam atlit2 sekolah, hari2 p berlatih kat tengah padang, kdg2 sampai ponteng kelas nak p berlatih sukan.. TAPI kitew?? hehehe last2 minit je sume leh dapat NO:2 dah..kalo ari2 berlatih agak2 dapat x nombor atas lg dari NO:1?? *ahahaha Banggeee*

okeh..gambar bawah ni, xingat la tingkatan berape..tapi rase macam tingkatan 4/5.. ni pun kawan sekolah yg scan ni..kitew cilok gambar die..ahahaha

Okeh selekeh! Diammm..!

Dari depan (kiri) Emilia,JayaShree (da meninggal), Sangeetha, KITE!!
Dari belakang (Kiri) Booi Chee, Farah, Ruzaimah, Rohana
Mmg tabiat haku ske wat Peacee..Ko ade masalah ke?? 

Sekolah pun tengah2 bandar an..mmg kat bandar KL la posing nye...
Gambar ni ade sbb kitew joint Lawatan Kelab Geografi & Sejarah

OK BYE!!



0 RakaN SayE:

Post a Comment

Love is...
© ~DiARi hAti iNi~ - Template by Blogger Sablonlari - Font by Fontspace